Vad är en låneförmedlare för något?

Står du i begrepp att låna pengar? Isåfall finns det en hel del saker du bör tänka på innan du ansöker om lånet. Om du inte har koll på vad du gör, kan du behöva betala mer än vad du egentligen skulle ha behövt göra. I värsta fall det leda till att du hamnar hos Kronofogden om du inte har råd att betala av lånet.

Därför rekommenderar vi alla som planerar att ta ett lån att verkligen läsa på innan man skickar iväg sin ansökan. Utöver detta är det även väldigt bra att använda sig av låneförmedlare.

Men vad är då en låneförmedlare undrar kanske ni? Ja, man kan säga att en låneförmedlare är som en helt opartiskt och oberoende mellanhand mellan dig och långivaren. Det finns en hel del mer saker som kan vara bra att veta när det kommer till låneförmedlare, och därför tänkt vi passa på att i den här artikel skriva lite mer om detta.

Nu sätter vi igång!

Vilka är fördelarna?

Den stora anledningen till varför du skulle vilja ta hjälp av denna tjänst är för att det är det enklaste sättet att hitta den bank som erbjuder lägst ränta.

Låneförmedlarna skickar nämligen iväg din ansökan till flera olika banker och långivare, för att sedan sammanställa alla låneförslag åt dig. Du kan sedan i lugn och ro välja och vraka bland alla förslag. Det fiffiga med denna tjänst också är helt kostnadsfritt för dig som låntagare.

Varför bör man inte jämföra på egen hand?

Vi förstår att vissa personer kanske känner att de lika gärna kan jämföra de olika bankernas låneförslag på egen hand. Detta är dock ingen smart idé. Till att börja med är detta verkligen inte tidseffektivt, men framförallt kommer det att skada din kreditvärdighet vilket i sin tur kommer leda till sämre lånevillkor.

Anledningen till detta är att för varje gång du skickar iväg en låneansökan kommer en kreditupplysning noteras i din historik. När man ansöker om lån genom en låneförmedlare genomförs dock endast en kreditupplysning oavsett hur många banker som kontaktas.