Är det svårt att bli känd på Youtube?

Förr i tiden när linjär TV var det enda man kunde kolla på om kvällarna fanns det nog ingen som kunde förställa sig en framtid där man kunde skapa sina egna videklipp för vem som helst att ta del av.

Faktum är att detta är precis det som Youtube har gjort möjligt. Denna plattform är tillgänglig för alla att ta del av vare sig man endast vill kolla på klipp eller om man vill lägga upp egna videos. Och numera är det många som föredrar att se video på nätet framför att kolla på traditionell TV, eller gammelmedia som det ofta benämns som.

Detta har också gjort det möjligt att ha Youtube som arbete, dvs att tjäna tillräckligt med pengar (via annonser och samarbeten) genom att lägga ut videoklipp på plattformen. Allt eftersom att denna karriärmöjlighet blivit mer tillgänglig har fler och fler försökt sig på att bli kända på plattformen. Detta är dock långt ifrån lätt då konkurrensen är väldigt hög.

Vi på Vertex är dock positivt inställda till att alla som drömmer om att ha detta som yrke verkligen ger det ett försök. Det är lärorikt och dessutom väldigt kul att interagera med de som tittar.

Mycket jobb och utan resultat

Om du bestämt dig för att du vill ge dig själv en chans att lyckas på Youtube så är det väldigt viktigt att du är införstådd med att det kommer krävas mycket jobb.

Med stor sannolikhet kommer du behöva spendera flera hundra timmar innan du börjar se några större resultat eller genererade pengar. Därför bör du inte enbart göra detta för att tjäna pengar, utan i grund och botten behöver du ha en passion för att skapa och lägga upp videoklipp.

Var dig själv

Dina tittare kommer snabbt märka om du är dig själv eller inte framför kameran. Vi menar inte att du behöver öppna upp dig om ditt privatliv för alla dina tittare, förutsatt att du inte vill det såklart.

Det vi syftar på är helt enkelt bara att du duger som du är, och inte behöver göra till dig för att få följare. Om du försöker vara någon annan kommer det märkas och det är inte bra då tittarna gillar när man är genuin.