Sveriges matcher i EM har flyttats!

Det finns nog ingen fotbollsälskare som inte ser fram emot det kommande Europamästerskapet i fotboll som ska spelas i sommar. Efter att turneringen flyttats fram ett helt år på grund av covid-19 har både fans och spelare kunnat ladda om, och inom ett par veckor kommer de första matcherna sparka igång.

Länge har det varit oklarheter om publik kommer släppas in eller inte, men för ett par veckor sedan beslutade man att det kommer släppas in ett begränsat antal fans på varje match. Hur många som kommer släppas in varierar dock beroende på vilket land som matcherna spelas – till skillnad från vanliga mästerskap ska nämligen detta EM spelas i fler än ett land.

I samband med att det blev klart att fans skulle släppas in på arenorna i sommar beslutades även att vissa matcher skulle flyttas. Sveriges matcher blev i högsta grad på verkade av detta, och det är just det här som vi ska berätta lite mer om i denna artikel idag.

Alla matcher flyttade

Enligt det första spelschemat skulle Sverige spela sina matcher i Dublin och Bilbao. Sveriges samtliga matcher blev dock flyttade och nu kommer de istället att spelas i Sankt Petersburg och Sevilla.

Det nya spelschemat för Sveriges del ser nu ut enligt följande:

14/6, Spanien – Sverige, spelas i Sevilla

18/6, Sverige – Slovakien, spelas i Sankt Petersburg

23/6, Sverige – Polen, spelas i Sankt Petersburg

Mycket publik kommer släppas in

Sverige är kända för att alltid ha den gula väggen med sig på matcherna, och fansens påverkan på matcher bör inte underskattas. Man brukar säga att fansen är den 12 spelaren på planen och detta håller vi sannerligen med om.

Sverige drog i detta avseende guldlotten i att få två av sina matcher flyttade till Sankt Petersburg. Denna stad här nämligen lovat att man ska kunna öppna upp för 75 procent av arenornas publikkapacitet vilket kan göra att det blir en riktig publikfest som kan stötta laget.