För en vecka sedan var han reserv. Igår tog Umeåstudenten Karl Johan Dyvik silver i sprinten på U-23VM. — Det känns jävligt bra, säger han.

I 10 plusgrader och sol kammande Sverige hem hela fyra medaljer i dagens sprint på Junior- och U23VM i Rumänien. Vertex når en av dom, den nyblivna silvermedaljören Karl-Johan Dyvik, eller Kalle som han oftast kallas, mitt i firandet.
— Jag sitter och äter glass nu jag och det känns jävligt bra, säger Kalle som till vardags studerar till byggnadsingenjör på Umeå Universitet.
— Dagens mål var att ta sig till semifinal. Sen gick det ju som det gick och det höll lite längre.

Egentligen skulle leksandsgrabben ha varit hemma i Umeå nu, men i och med att Anton Hedlund blev sjuk fick Dyvik istället chansen.
— Jag hade ju hoppats att jag skulle få åka. Har ju aldrig fått chansen i landslagsdräkten i just skejtsprint. Så när Tobias Långberg (tränare) ringde så blev man ju glad, säger Dyvik, som minst sagt förvaltade sin chans väl.
— Det känns som en seger!

Oskar Svensson från Falun tog sig även han till final men slutade fyra och missade precis pallen. I damklassen blev det guld till Jonna Sundling, tävlande för IFK Umeå, och bronset knep Maja Dahlqvist från Borlänge.

Lukas Johansson

Fotnot: Se alla resultat från tävlingen.