Karriären tog fart när Tova Eriksson kom in på Riks-innebandygymnasiet i Umeå. Nu tar supertalangen ytterligare kliv uppåt, och kombinerar elitsatsning i IKSU med studier på civilekonomprogrammet.

Hon är bara 19 år, men redan rankad som en av Sveriges största innebandytalanger. På meritlistan finns bland annat fyra JSM-guld och 10 U19-landskamper. Tova Eriksson beskriver sig själv som en riktig vinnarskalle, som alltid vill bli lite bättre. Hon tycker innebandy är det roligaste som finns.
– Det är en sport med mycket fart. Det händer mycket hela tiden. Framförallt är det jättehärligt att spela i lag.

I våras skrev hon ett fyraårskontrakt med  IKSU Innebandy, regerande mästare i högsta divisionen SSL och ett lag som satsar på unga spelare, varav flera precis som Tova har gått på Riksinnebandygymnasiet, RIG, i Umeå.

Nu ser Tova fram emot att bidra till laget och samtidigt utvecklas mycket själv.
– Min styrka är att jag har stark tävlingsinstinkt, och alltid ger allt i allt. Så jag vill bidra mycket med det.
Vilka är dina långsiktiga mål?
– Jag vill framförallt vinna SM-guld, nå damlandslaget och vinna VM-guld där också. Så blir det förhoppningsvis om jag kämpar på i några år.

IKSU spelar sin premiärmatch denna säsong i SSL hemma mot KAIS Mora, laget som IKSU besegrade i finalen i våras. Matchstart i IKSU Arena fredag den 15 september kl. 18.30.    

Läs längre artikel i Vertex nr 6-2017.

Text och foto:
Vendela Wikström