För andra året i rad kommer Umeå universitet  att hålla en vårbal för alla studenter. Premiärbalen förra året lockade ungefär 200 personer och i år tror projektledare Alexander Siotis att biljetterna kommer ta slut.

Förra året anordnades den första Vårbalen, ett tillfälle för studenter från hela universitetet att träffas och lära känna varandra på en tillställning utanför skolarbetet. Balen var uppskattad och återkommer i år i samarbete med Universitetets 50-årsfirande. En projektgrupp, bestående av fyra personer med representanter från två av universitetets studentkårer, står bakom planeringen av evenemanget.

Projektledare Alexander Siotis utlovar en riktigt trevlig kväll på Universum den 25 april.
– Först kommer det vara fotografering av dem som kommer och därefter lite mingel, beskriver han. Sen blir det trerätters middag och det hela kommer ha en ganska högtidlig och festlig stämning. Efter maten kommer det vara dans och DJ-gruppen Riverhouse kommer spela. Då hoppas vi att det blir mer avslappnat.

En förändring från första året är att man den här gången får ta med en partner/kompis som inte går på universitetet. Kravet är dock att man själv gör det.
– Vi fick lite kritik för det förra året att personer vars pojkvän eller flickvän inte studerar tyckte det var tråkigt att man inte kunde gå med dem, förklarar Alexander. Därför kan man i år köpa en extra biljett per person till någon som inte går på universitetet. Den biljetten är dock något dyrare då den inte blivit subventionerad av universitetet.

Vill man gå på balen ska man gå till sitt kårkansli för att köpa biljett, oavsett om man är medlem i kåren eller inte. Att vara ute i god tid kan dock vara en fördel menar Alexander då antalet gäster är begränsat.
– Det finns totalt 400 biljetter och redan första försäljningsdagen i förra veckan sålde vi över hundra stycken, berättar han. Med tanke på det och intresset som verkar finnas så tror jag att biljetterna kommer säljas slut.

Text och foto:
Louise Gustavsson