– Vi är sjukt peppade! Det säger Daniel Agrell i Laget Fuktig Luft, som igår tog sig vidare till semifinal i Teknik-SM.

Inför kvalet till Teknik-SM igår, där 136 lag på 15 högskoleorter i landet deltog, höll Daniel Agrell låg profil. Efter kvalet, som i Umeå hölls i MIT-huset, stod det klart att umeålaget Fuktig Luft – med medlemmarna Gustav Häggström, Fredrik Sahl och Daniel Agrell – tagit sig vidare som trea av samtliga deltagande lag. Det är snäppet bättre än fjolårsbedriften, då Fuktig Luft också kvalade vidare.
– Det känns riktigt bra, vi är sjukt peppade! säger Daniel Agrell.
Vad fick ni lösa för typ av uppgifter i kvalet?
– Det var många olika uppgifter, det handlar mycket om uppskattningar och informationssökande tillsammans med överslagsberäkningar och rimlighetskontroll.
Vilken var svårast?
– Svårast var nog uppskattningsfrågorna, där vi till exempel skulle uppskatta minskningen av CO2-utsläpp om hela Sveriges personbilsflotta utnyttjade varselljus istället för halvljus under de timmar på dagen det är möjligt.
Hur ser ni på semifinalen i Stockholm den 16-17 november?
– Vi ser verkligen fram emot den! Nu ska vi lösa en case-uppgift som ska presenteras under semifinalen. Förra året skulle konstruktionen för regnvattenbrunnar i utsatta delar av Tanzania förbättras, vi hade den bästa lösningen på det caset och lösningen har redan implementerats på plats.
Vad tror du att ni har för chanser i semifinalen?
– Förra året lärde vi oss vad vi inte ska göra i semifinalen. Nu har vi mer koll på hur vi ska lägga upp taktiken för att hinna med så mycket uppgifter som möjligt så topp 3 borde vi fixa. Att få åka till Tanzania och implementera den bästa case-lösningen är ju väldigt lockande så vi kommer såklart kämpa för vinst! säger Daniel Agrell.