Hur presterar Umeås studenter egentligen? Jämfört med studenterna i resten av landet alltså? Det är en av frågorna som utreds i nya numret av Vertex.

Prestationsgrad är ett mått som visar hur många högskolepoäng studenter tar av det antal poäng de är registrerade för. Vertex har kollat in siffrorna, särskilt avseende studenterna i Umeå, och hittat både goda och mindre smickrande nyheter.

I nya numret intervjuas även Hanna Moody, dj som gästar Brännbollsyran. Hon beskriver sig själv som ”en mess liksom, men med sjukt stor potential”, och flaggar för att hon kanske kör en spontan live – om hon ”får feeling”.

Pedagogernas dag, arbetsmarknadsdagen för lärarstudenter och studie- och yrkesvägledarstudenter, är up and coming och årets projektledare Byron Serrano Morales är taggad inför den 8 maj, då en räcka kommuner kommer till campus för att ragga blivande lärare och SYV-are att anställa.

Diverse slumpmässiga studentintervjuer blir det också, plus en hel del annat, i numret som heter Vertex 3-2019 och utkommer måndag den 6 maj. Hugg ett ex då i tidningsställen på campus.

Bertil Janson