Praktikperioden gjorde henne till vd på rekordtid. Nästa mål för civilekonomstudenten Sara Eriksson är regionfinalen i Venture Cup i Skellefteå.

Vertex skrev tidigare i våras om Sara Eriksson och hennes praktikperiod som slutade med en vd-titel. Nu är hon aktuell igen, som en av två umeåstudenter bland de bidrag som har chans att vinna Venture Cup-tävlingen Startup. Totalt är tolv team nominerade till regionfinalen i Skellefteå den 18 maj.

Sara Eriksson deltar tillsammans med frisören Linnéa Elfving med ett ledarskapskoncept som hjälper frisör-företagare att coacha och leda sin personal för högre lönsamhet.

Konceptet har de tillämpat och utvecklat i nystartade företaget Bara Bättre, som Linnéa Elfving grundat, och där Sara Eriksson efter praktikperioden i höstas nu är vd och delägare.

Receptet på den snabba framgången handlar det om att vara fokuserad och målmedveten, något Sara Eriksson menar att hon fått genom att tävla i ridsport.
– Hästar kräver ett tydligt ledarskap och de ser igenom falska fasader, så det gäller att axla ledarrollen med självförtroende, säger hon.

Den andra studenten som deltar i regionfinalen är Emma Walhberg i startup-företaget LumberScan, där Kalle Forsman lanserat idén om att modernisera och effektivisera lagerinventering inom skogsindustrin med hjälp av drönare.

Bertil Janson