– Vi blev väldigt glada när vi insåg att vi gått vidare.
Det säger Daniel Agrell i umeålaget ”Fuktig luft”, som igår blev klart för semifinal i Teknik-SM.

Teknik-SM, eller Svenska mästerskapen i framtida teknik som det också kallas, instiftades år 2000 och arrangeras av Sveriges Ingenjörer i samarbete med bland andra Ingenjörer utan gränser, Womenengineer och Ny Teknik. Igår kväll hölls kvaltävlingar på 15 universitet och högskolor runt om i landet.

I UMEÅ TÄVLADE tio lag om vem som var bäst på att beräkna, uppskatta, hitta fel i artiklar, klura ut lösningar på temat framtidens teknik och utifrån små detaljer komma på vad en framväxande bild visade.

ALLRA BÄST GICK DET för Daniel Agrell, Fredrik Sahl och Gustav Häggström i laget ”Fuktig luft”. Inför tävlingen var de rätt avslappnade och fokuserade, berättar Daniel Agrell, och när de drygt tre timmar senare förstod att de vunnit blev de förstås mycket glada.
– Sen blev vi ännu gladare när vi insåg att vi var klara för semifinalen och skulle få åka till Stockholm.

DE LÄSER ALLA civilingenjörsprogrammet i energiteknik och Daniel Agrell tror att lagets chanser i semifinalen är rätt goda.
– Vi har ett bra lag och kompletterar varandra bra, säger han.
När Vertex pratar med Daniel i telefon jobbar han och lagkompisen Fredrik Sahl för fullt med en labrapport om programmering av robotar.
– Vi är aspeppade inför semifinalen! tillägger Fredrik lite från sidan.

I SEMIFINALEN den 16-17 november i Stockholm får ”Fuktig luft” och sju andra lag från olika universitet och högskolor i landet sätta tänderna i både teoretiska och praktiska problem. I finalen den 17-18 november gör de tre kvarvarande topplagen upp om slutsegern.

BERTIL JANSON
FOTO: ELIAS AGRELL

Teknik-SM:s hemsida