– Vi vill att juriststudenterna ska få ut något av det och att det blir en ögonöppnare inför framtiden. Det säger Amanda Tapani, en av de tre huvudansvariga för Juristens dag den 21–22 januari.

Juristens dag är arbetsmarknadsdagen för juriststuderande vid Umeå universitet, där studenter får chansen att träffa företag, myndigheter och organisationer. Som arrangör står Juridiska föreningen och det är uppemot 60 studenter som har hand om allt från marknadsföring till transporter.

Amanda Tapani, Sara Andersson och Victoria Lindgren studerar femte terminen på Juristprogrammet och är dessutom huvudansvariga för årets upplaga av Juristens dag. De menar att de redan från början hade en tanke om att bredda utbudet.
– Tidigare har utställarna riktat sig främst till studenter som gått termin sex eller längre eftersom studenten då har läst kursen om skatterätt, förklarar Victoria Lindgren. I år har vi försökt kontakta utställare med större bredd, där de förhoppningsvis kommer nå fler studenter.

Trots att det heter Juristens dag handlar det om två dagar, den 21 och 22 januari, där den första ägnas åt evenemang i form av företagsevent, seminarium och gästföreläsningar.

Nytt för i år är att det kommer hållas ett frukostevent där ett företag kommer att styra upp vad som mest troligt blir ett caseseminarium, där studenter får ett fall de ska lösa och presentera. Dag två är till största delen en regelrätt arbetsmarknadsdag, där utställarna står uppradade i Universums lokaler.

Text och foto:
Anders Samuelsson

 Läs mer i Vertex nr 9-2014, som utkommer den 2 december.