Skriv eller fota. Blogga eller rita serier. Ha kul samtidigt som du fixar en fin merit till ditt CV. Vertex söker studenter som vill börja frilansa i höst.

Studenttidningen Vertex och webbtidningen vertex.nu håller alltid dörrarna öppna för umeåstudenter som vill prova på att frilansa. Det kan handla om att skriva artiklar, recensioner, krönikor eller ha en egen blogg på vertex.nu. Vertex söker också fotografer, serietecknare och korrekturläsare. Även andra uppdrag kan bli aktuella.

Ingen erfarenhet är nödvändig och man jobbar i mån av tid. Hur mycket eller lite bestämmer man själv.
– Vissa skriver kanske någon enstaka krönika per termin, eller bidrar med ett par bilder. Andra är mer regelbundet medverkande, säger Vertex chefredaktör Bertil Janson.

Man måste inte gå någon journalistisk utbildning för att börja frilansa för Vertex.
– Redaktionen hjälper till med feedback på texter, urval av bilder, jobbupplägg och sådant och ser till att slutresultatet blir bra. Viktigast är att flera olika röster kommer till tals och är med i arbetet, då blir studenttidningen så mycket bättre, säger Bertil Janson.

Frilansande för Vertex är också en bra merit inför framtida jobbsökande, inte minst om man läser journalistprogrammet  och siktar på en fortsättning i branschen.