UB, skrivbordet eller soffhörnet framför teven går bort. När tentorna närmar sig drar Sofie Eriksson och Alexander Nordvall hellre ut i naturen och slår upp tältet.

Sofie Eriksson och Alexander Nordvall pluggar båda civilekonomprogrammet, service management, i Umeå. Hit kom de i början av hösten, från Gällivare, där de vant sig vid friluftsliv sedan barnsben.

Sofie säger att hon sedan flytten till Umeå ser naturen som ett sätt att komma bort från alla måsten i vardagen. Alexander håller med och säger att frihetskänslan som finns i naturen är ett behov han har.
– Man blir inte beroende av allt annat runt omkring utan har bara sig själv att anpassa sig till. Det skapar en bra kontrast till allt annat, med tentor och plugg.

Plugget ja. Paret har hittat ett sätt att kombinera nytta med nöje och ger sig ut i naturen när tentorna närmar sig. Sofie säger att de pluggat till båda tentorna hittills ute i det fria.
– Efter vi satt upp tältet, lagat och ätit mat så frågar man sig ”vad ska vi göra nu” och då blir boken plötsligt det enda intressanta, fortsätter Alexander.

Text och foto: Anders Samuelsson

Läs mer om Alexander och Sofie i Vertex nr 9-2014,
som utkommer den 2 december.