Äta spädbarn? Med efterrätt från utgrävningsgropen? I nya Vertex samsas nyskapande matlagning med fornfynd från vikingatiden, utomhusstudier och annat.

Vertex nr 8-2017.

Måltidskoncept som inte existerar, och som provocerar, är utgångspunkten när gastronomistudenterna har kurs i kreativa processer. Vertex hälsar på i utbildningsköket bland chipssmulor, frysta lökringar och whiteboardtavlor med arbetssrubriker som ”Äta barn”.

Arkeologstudenterna har också jobbat praktiskt i höst, och det med framgång. Under utgrävningar i Röböck strax utanför Umeå gjordes ett fynd som beskrivs som stort och viktigt. Nämligen benrester från vikingatiden. ”Väldigt spännande” tycker en av studenterna som var med.

Studentliv utomhus, i form av att äta och plugga ute i naturen, är ett annat av inslagen i nya numret, liksom besök på The Language Pub och en massa annat.

Vertex nr 8-2017 delas ut i studentbostadsområdena i Umeå under helgen. Studenter som brukar få tidningen med Posten ska ha den senast den 31 oktober, men redan fredag den 27 oktober kan du ta ett ex i Vertex tidningsställ på campus.

Bertil Janson