Årets första nummer av Vertex slår inte bara ett antal rekord. Det innehåller intressant läsning också! Oskyddade studenter och drömmar på campus är ett par av inslagen.

intro_nr1-14Några smakprov från det kommande numret av papperstidningen har vi redan portionerat ut här på vertex.nu. I reportagen i Vertex nr 1-2014 kan du läsa mycket mer om både August Alvtegen, biologstudenten som i vinter ska åka skidor till Treriksröset,  Stefan Losjö och Elin Öhlund Svensson, vars utbildningar rankas helt olika på arbetsmarknaden, och den rumänske studenten Andreea Bacenaus tid i Umeå.

TILL DETTA KOMMER förstås en hel massa annat. Till exempel har Vertex undersökt hur säkert den genomsnittlige umeåstudenten sitter i cykelsadeln. Svaret är rätt skrämmande. Vi skriver även om konsthögskoleeleverna som startat ett mobilt galleri och bjussar på ett antal tips för skönare överlevnad i minusgrader. Med mera, med mera.

REKORDEN DÅ? Jo, förutom rekordet i antal deltagande frilansare kan vi konstatera att årets första Vertex också är det tjockaste i tidningens 54-åriga historia. Med 52 sidor är det fyra sidor tjockare än tvåan (från terminsstarten i höstas). De 52 sidorna inkluderar bilagan Arbetsliv, som tar upp allt från umeåstudenten som tillbringar sitt sabbatsår på Västbanken till drömjobbet bland studenterna på campus.

VERTEX NR 1-2014 trycks idag och delas ut under veckoslutet. Du som brukar få tidningen med posten får den senast måndag. Tidningen kan också hämtas från Vertex tidningsställ på campus nu på fredag.