Lördag den 1 december gör 16 lag  upp om titeln ”bästa utbildningsprogrammet på campus” – i alla fall i inomhusfotboll.

På lördag anordnas Fotbollsturneringen 2012. Från tidigt på förmiddagen till middagstid kommer 16 lag från sex olika utbildningsprogram att göra upp om segern. Det är dubbelt så många program som jämfört med fjolårets premiärupplaga av turneringen.
– Detta är fotbollsturneringen för Umeås studenter, där studenterna får chansen att spela för sitt program. Förra året var det tre program som deltog. I år har turneringen blivit större och vi har utökat den med tre nya. säger Anton Norman, student på lärarprogrammet och en av arrangörerna.

TURNERINGEN SPELAS i Gammliahallen och Fridhemshallen, där läktarna erbjuder möjligheter för fint publikstöd. Man hoppas på att det ska komma många åskådare och heja fram respektive program under dagen.
– Alla program har tilldelats en färg som de kommer spela med. Detta är för att göra det lättare för publiken att känna igen sina egna lag. Plus att publiken också ska kunna klä sig i sitt programs färg och känna tillhörighet med programmet och spelarna. Vi vill skapa en känsla av att publiken och programmens alla lag spelar tillsammans för att försvara sitt programs heder, säger Anton Norman.

DE 16 LAGEN BESTÅR AV studenter från jurist-, ekonom-, läkar-, personalvetar-, lärar- och psykologprogrammen. Cupen arrangeras av Juridiska föreningen, HHUS, Medicinska föreningen, TUFF, Personalvetarna Umeå, och Psykologprogrammet i samarbete med Umeå Studentkår och Red Bull.

JOHAN MARKLUND