Med anledning av mordet i en studentkorridor på Ålidhem håller Studenthälsan och Kyrkan på campus på torsdag en samling för studenter.

I lördags hittades en man död i en studentkorridor på Pedagoggränd i Umeå.
– Det är hemskt. Jag bor i korridoren mitt emot, och när jag vaknade på lördagen var allt avspärrat. Jag var hemma men hade inte märkt någonting, säger en person som vill vara anonym till VF.

Den person som hittades död är en 27-årig man som studerat i Umeå i flera års tid. Två personer har häktats, en på sannolika skäl misstänkt för mord och en annan misstänkt på sannolika skäl för skyddande av brottsling och medhjälp till övergrepp i rättssak.

Under helgen har studenter som känt behov av samtalsstöd efter det inträffade erbjudits samtalsstöd via Studenthälsan och Kyrkan på campus.

Universitetet har också sökt upp boende i den aktuella korridoren och på den adress där den avlidne hittades för att erbjuda sitt stöd. En del av studenterna har blivit erbjudna annat boende.

Torsdag den 3 maj håller Studenthälsan tillsammans med Kyrkan på campus en samling för de studenter som vill få information och stöd med anledning av dödsfallet. Samlingen hålls av kurator Margareta Hultman och studentpräst Susanne Dahl i Universitetsbiblioteket (UB), UB334, klockan 12.00–13.00.

Bertil Janson