Vad tänker de som aldrig pluggat på universitet om universitetet och att plugga här? Den frågan reds ut i Vertex nr 8-2016, som snart börjar distribueras.

Vertex nr 8-2016.
Vertex nr 8-2016.

Hur tar man reda på vad människor som inte läst på universitetet tycker om universitetet och den utbildning och forskning som bedrivs här? Jo, man går och frågar dem, på arbetsplatser av olika slag, hyfsat nära men ändå långt ifrån Umeå universitet. Så det har Vertex gjort, plus att vi kikat på en färsk undersökning i ämnet.

Andra inslag i kommande nummer är mikrovågsugns-upproret, som vi väl kan kalla det, nyheten om det nya kårhus som planeras på campus och reportaget om en lång utflykt i det gröna med internationella och svenska studenter, plus mycket annat.

Vertex nr 8-2016 börjar distribueras fredag den 28 oktober, då det nya numret kan hämtas i Vertex tidningsställ på campus (se lista nedan). Under dagarna som följer delas tidningen ut postfacken i alla studentbostadsområden i Umeå och de som brukar få Vertex med posten ska ha den senast den 1 november.

Bertil Janson