– Vi har kommit långt vad gäller hur vi handlar mat, men vi vet fortfarande inte hur vi ska tänka vad gäller inredning, säger Frida Ramstedt, som driver inredningsbloggen Trendenser och brinner för mer hållbar konsumtion.

Hörsal C i Lindellhallen var välbesökt under tisdagens lunchföreläsning med Frida Ramstedt. Där berättade den före detta umeåstudenten om hur idén till bloggen Trendenser.se uppkom under en kvalfylld kväll 2005 och hur den sedermera växt till att idag vara Sveriges största blogg om inredning.
– 2011 sa jag upp mig från mitt jobb på reklambyrån Forsman & Bodenfors och började blogga på heltid. Det var inget lätt beslut, för det var verkligen ett drömjobb där jag trivdes jättebra, men jag har heller aldrig ångrat att jag tog chansen.

Under föreläsningen fick åhörarna bland annat tips på hur de själva kan ta sin hobby till nästa nivå, hur man bäst marknadsför sig själv och sin produkt samt vilka kanaler som bör användas för att maximera såväl vinst som spridning.

Frida berättar att hon sedan några år tillbaka försöker tipsa och inspirera till ett mer hållbart konsumerande av inredning. En insikt hon själv fick i samband med att hennes son föddes och som lett till flera förändringar i hennes liv.
– Det låter klyschigt, men jag började fråga mig själv vilken värld vi egentligen lämnar efter oss till våra barn. Jag försöker idag att åka tåg istället för att flyga och försöker ha telefonmöten och videokonferenser istället för att resa till exempelvis Stockholm för ett möte.

I Vertex nr 3-2016, som utkommer den 29 mars, finns en längre intervju med Frida Ramstedt där hon berättar mer om bloggen, vikten av hållbar inredning och sin tid på Umeå universitet. Hon ger även flera matnyttiga inredningstips till studenter som vill förändra sitt studentrum.

Text och foto:
Anders Samuelsson

Läs också: Mer färg i studentlyan