Overallkulturen är kul och blir som en slags gemenskap, tycker Adam Sjögren, ordförande för Overallens vänner Umeå (OVE), som nu satsar på en mer framträdande roll på campus.

Med sina många olika färger och många tygmärken är overallerna en naturlig del av studentlivet i Umeå. Overallens vänner är föreningen som jobbar för att främja overallkulturen på campus. Ordförande Adam Sjögren säger att aktivare tider väntar för föreningen.
– Vårt största mål för året är att synas mer och medverka på olika evenemang, som till exempel Dammplasket, för att visa studenterna att vi finns.

Hur fastnade du för overallkulturen?
– Jag tyckte det verkade som en kul grej och det är en stor grej runt om i Sverige. Därför blir det som en slags gemenskap. Man har något att prata om ifall man till exempel är ny student, eller om man är i någon annan studentstad finns det något att prata om ifall man ser någon med en overall.

Vad är grejen med tygmärkena?
– Det är ett slags samlande. Vissa byter med varandra, andra köper och samlar på en viss serie av märken. Det är en rolig grej som många håller på med.

Läs mer om overallkulturen i Vertex nr 6-2015,
som utkommer den 1 september.

Text och foto:
Anders Samuelsson