Tusentals studenter och hundra utställare kom till Välkomstmässan på campus. Vertex fanns också på plats – bland annat med den här artikeln som fylldes på med studenternas kommentarer och synpunkter under mässdagen.

Välkomstmässan anordnas främst med sikte mot nya studenter, men även mer rutinerade umeåstudenter brukar dyka upp för att kolla in utbudet, lasta på sig gratisgodis, pennor och rabatterbjudanden och delta i tävlingar. Torsdag den 13 september  i Universum visade ett hundratal utställare från Umeå universitet, kommun, företag och föreningar upp sina verksamheter. Kultur på campus bjöd på lunchunderhållning i form av gratiskonsert med skivaktuella umeåartisten Cajsa Siik.

VERTEX FANNS SÅ KLART också på plats. Vid Vertex bord kunde man lämna artikeltips, anmäla intresse att frilansa, hamstra godis, fylla i en enkät om bostadssituationen och bygga på den här artikeln med kommentarer. Alla som aktiverade sig i någon minut kunde sedan välja en ny bok (allt från förlagsnya romaner och faktaböcker till kokböcker och deckare). Priset fick man ta med sig direkt. DVD-filmer och flashiga Vertex-pennor fanns också i presentförrådet.

FRÅGETRÅDARNA VI KASTADE ut till studenterna var: Vad är sämst eller bäst med Välkomstmässan? Hur tycker du att det är att plugga vid Umeå universitet? Hur är Umeå som studentstad? Vad tycker du om campusområdet? Här nedanför finns svaren.