De nya lokalerna för ljusrummet Aurora invigs måndag den 16 november. Hit kan alla studenter gå för att få en dos uppiggande ljus mitt i värsta höstmörkret.

De nya lokalerna finns i källarvåningen mitt i Samhällsvetar-huset, nära Campusbokhandeln. I Aurora finns dagsljuslampor i taket och rummet går helt i vitt. Här är studenter välkomna att slappna av, läsa en god bok eller lyssna på avkopplande musik.

En upplysande stund i höstmörkret. (Fotot från tidigare ljusrummet). Foto: Vertex arkiv.
Aurora.

Ljusrummet har funnits tidigare, men har nu flyttats, eftersom Studenthälsan har flyttat från sina tidigare lokaler i Östra flygeln i Förvaltningshuset.

De nya lokalerna är ungefär lika stora som de förra, men i nya Aurora finns en ”sluss” där man hänger av sig ytterkläderna innan man går in i rummet. Där finns sex fåtöljer, extra stolar som kan tas fram om det behövs och yogamattor för dem som vill sitta eller ligga på golvet. Det finns även kuddar och filtar att låna.

Aurora kommer att hålla öppet vardagar kl. 07.30–17.30 från den 17 november. Alla studenter kan komma in med hjälp av sitt Umu-kort – ingen förhandsbokning behövs. Invigningen hålls måndag den 16 november kl. 14.00–16.30.
Vad händer under invigningen?
– Temat blir som syftet med rummet, det vill säga ”lugn och ro”. Det innebär att det inte blir någon bandklippning eller fyrverkerier, utan vi dekorerar rummet lite lagom. Vi bjuder på smoothies, enligt ”först till kvarn”-principen. Alla studenter är mycket välkomna, säger Annica Höglund, kommunikatör på Studentcentrum.

Bertil Janson