– Det blir ett naturligt ställe att samlas på, som medlemmarna själva äger. Det säger Umeå studentkårs ordförande Sandra Reinklou om kårhusplanerna som snart ser ut att bli verklighet.

Det har varit på gång en längre tid, men nu börjar det närma sig skarpt läge. Umeå studentkår kommer, enligt långt gångna planer, att ha sitt kårhus i en del av Fysiologihuset som nu ska renoveras. Det blir Kårhusstiftelsen, inte Umeå studentkår, som kommer hyra ytorna av Akademiska hus, men Umeå studentkårs kårhus blir det ändå.

När Vertex träffar kårordförande Sandra Reinklou inväntar hon ett möte med Akademiska hus angående arkitektritningarna.
– Vi träffade arkitekten i höstas och lämnade våra egna förslag på hur vill att lokalerna ska se ut. Nu ska vi träffa dem igen och se vad de kommit fram till. Om allt ser bra ut så ska det förhandlas om hyran och sen är det bara att sätta spaden i jorden.
När kan nya kårhuset öppna?
– Det har pratats om att det skulle kunna vara klart redan i maj-juni, men jag tror det är mer realistiskt att säga att det blir till hösten. Så snart vi vet hur det ska se ut kommer vi börja planera så att vi är beredda att dra igång direkt det står klart.

Läs mer i Vertex nr 1-2017,
som utkommer den 27 januari.

Text och foto:
Anders Samuelsson