– Tanken är att humorkvällen ska bli ett återkommande arrangemang.
Det säger Erik Sjödin, studiesocialt ansvarig vid NTK och initiativtagare till NTK:s humorkväll.

Fredag den 1 mars bjuder Umeå naturvetar- och teknologkår in till stand-up comedy. Det är komikerna Magnus Betnér och Simon Svensson som kommer stå på Aula Nordicas scen vid den första upplagan av NTK:s humorkväll. Erik Sjödin säger att idén till humorkvällen väcktes när han satt och funderade kring vad kåren skulle kunna ordna för sina medlemmar.
– Många vet vad kåren är, men inte vad vi gör. Det här är ett bra och roligt sätt att nå ut och visa upp oss.

MAGNUS BETNÉR ÄR en av Sveriges främsta komiker som medverkat i bland annat Parlamentet, Stockholm live och sitt eget program ”I ditt ansikte”. Simon Svensson är mångsysslare och bland annat programledare för Morgonpasset, Pang Prego och Tankesmedjan i P3. Erik Sjödin säger att han är mycket nöjd med att de lyckades boka Betnér och Svensson.
– Vi tittade på många artister men tyckte att de här passade bäst.
Kommer showen att vara anpassad för universitetet?
– Jag bad dem göra föreställningen lite universitetsanpassad, men då ville de ha mer betalt. Därför blir det en ordinarie show, men jag vet inte exakt vilken de kommer köra.

NÄR VERTEX PRATAR MED Erik Sjödin säger han att biljettförsäljningen gått trögt, framför allt bland de egna medlemmarna som har rabatterat pris.
– Bara en tredjedel av de sålda biljetterna är köpta av våra egna medlemmar. De jag pratar med verkar tro att det redan är slutsålt, men det finns cirka 700 biljetter kvar. De kommande veckorna ska vi marknadsföra kvällen mer.

FÖR ATT LOCKA SÅ MÅNGA som möjligt har evenemanget lagts på en fredag, eftersom många studenter går ut på krogen under lördagar. Erik Sjödin säger att det inte kommer ordnas några kringevenemang från kårens sida.
– Tanken är att studenter ska kunna gå dit i en och en halv timme för att ha kul och inte ska behöva boka upp sig hela kvällen.

ANDERS SAMUELSSON