Välgörenhetsflåset firar sitt femårsjubileum med traditionsenligt motionslopp runt campus i maj. I år går alla intäkter till IKSU Rullstolsinnebandy.

Välgörenhetsflåset har sedan 2015 arrangerats varje vår av studenter från Idrottsvetenskapliga föreningen, som består av studenter från Idrottsvetenskapliga programmet och Tränarprogrammet på Umeå universitet.

Syftet är att samla in pengar till välgörande ändamål. I år anordnas loppet lördag den 11 maj. Alla intäkter går oavkortat till IKSU Rullstolsinnebandy.

Hur många studenter är ni som jobbar med årets upplaga?
Vi är två från Tränarprogrammet och fem från Idrottsvetenskapliga programmet, säger Josefine Dahlberg, projektledare för Välgörenhetsflåset 2019.
Vad är roligast med att arrangera en sån här grej?
Det roligaste är att, efter att ha jobbat nästan ett helt år med loppet, få se resultatet på själva loppdagen, som ”ett kvitto” på det vi jobbat för och veta att de insamlade pengarna går till något bra. Sedan är det väldigt roligt att möta all positiv respons, både av samarbetspartner, organisationen vi samlar pengar till och av deltagare i loppet.

Banan runt campus startar vid fontänen utanför Universum och deltagarna kan välja att antingen promenera 2,5 km eller springa 5 km.
– Det brukar alltid vara en superhärlig dag, med musik, gemensam uppvärmning och sedan ett lotteri, efter att alla har tagit sig runt banan, med fina priser, säger Josefine Dahlberg.

Här finns mer info om loppet.

Bertil Janson