En komplex historia om studenter som far illa och vikten av ett starkt driv framåt. Det är två av huvudspåren i Vertex nr 3-2017, som snart börjar distribueras.

Vertex nr 3-2017.

En kårskrivelse om studenter som far illa på Konsthögskolan har fått kritik för att inte ge en heltäckande bild av situationen. Vertex har tittat närmare på historien, som landar i frågan om det är antalet missnöjda studenter som är viktigast – eller om problemet finns även om majoriteten inte ser det.

Drivet framåt, och en vägran att vika ner sig, representeras av Mimmi Rönnqvist, lärarstudenten som brinner så mycket för att förändra saker, inte minst på lärarutbildningarna, att hon numera är ordförande för LR Stud, Lärarnas riksförbunds studerandeförening.
– Det är vi som kan påvisa vad som är fel och vilka brister vi upplever, säger hon bland annat.

Bilagan Pedagog.

Intervjun med Mimmi Rönnqvist hittar du i bilagan Pedagog, där fler sidor av lärarstudenternas situation också behandlas, allt inför arbetsmarknads-mässan Pedagogernas dag den 6 april.

Doktorandens tvivel inför disputationen, studenten som jobbar med Umeå universitets månprojekt och frågan om solidaritetens status på hemmaplan, ja här på campus, är några andra ämnen i nya numret.

Vertex nr 3-2017 börjar distribueras på studentbostadsområdena i Umeå under helgen. De som brukar få tidningen med posten ska ha den senast den 28 mars. Redan fredag den 24 mars kan du hämta ett purfärskt ex i Vertex tidningsställ på campus.

Bertil Janson