Studenter som är missnöjda med utbildningen, spaning inför sommaren och en ny nyfiken tävling. Plus en äkta Tinder-historia. Det är något av innehållet i nya numret av Vertex.

Vertex nr 3-2018.

Inlämningsuppgifter skrevs under höstterminen, men gavs tillbaka i mars, och studenterna var även missnöjda med annat. Det är ett av de studentfall Umeå naturvetar- och teknologkår, NTK, jobbar med.
– Just nu har jag sju aktuella studentfall. Det tar upp det mesta av min tid, säger Hanna Mellberg på NTK, som nyligen infört möjligheten att anmäla studentfall via kårens hemsida.

Sommaren hägrar och i nya numret spanar vi mot solen – och frågan hur man som student kan hantera en sommar i stan. Den nya nyfikna tävlingen presenteras också, alla kan vara med med texter och/eller bilder, alla bidrag är välkomna och förstapriset är en tusenlapp.

Brännbollshelgen närmar sig också, nu med nya regler, och Vertex tar ett snack med festivalaktuella Silvia Imam, som själv pluggat en hel del utan att riktigt trivas. Krönikan handlar om att försöka hitta rätt via Tinder – och en hel massa annat ryms förstås också i nya numret.

Vertex nr 3-2018 börjar delas ut i Umeås studentbostadsområden under denna vecka, då kan nya numret också hämtas i Vertex tidningsställ på campus.

Bertil Janson