På torsdag är det välkomstmässa för nya och gamla studenter i Universum. Vid Vertex bord är det extra tätt mellan vinsterna.

Omkring 5 000 studenter väntas besöka den traditionsenliga Välkomstmässan, som i år hålls torsdag den 7 september kl. 10–14.30 inne i och utanför Universum mitt på campus. Syftet är som vanligt att visa upp vad Umeå, universitetet och allt däromkring har att erbjuda, både för nya och ”gamla” studenter.

Omkring 170 utställare – studentföreningar, myndigheter, organisationer med flera – ställer ut och spannet är som vanligt brett, med alltifrån Mensa och Amnesty till Umeå Pride och Unga aktiesparare. Mässkartan finns här.

Vertex bord på nedre planet i Universum.

Studenttidningen Vertex finns också på plats. Stanna till här (se karta t.h.), hamstra mässans godaste godis och passa på att prata med redaktionen, anmäl intresse att frilansa och tipsa om saker vi ska skriva om.

Om du fyller i snabbenkäten (tar cirka en minut) där vi pejlar studenternas åsikter om Vertex får du direkt efteråt en ny fin bok som tack för hjälpen, vi har ett hundratal i lagret (se några av dem på bilden).

Några av ett 100-tal bokvinster vid Vertex bord.

Vertex planerar förändringar framöver, alla synpunkter är därför extra värdefulla och ifyllande av snabbenkät ger vinst direkt, till alla, men först till kvarn gäller fram tills vinsterna är slut.

Bertil Janson