Utveckla webbupplevelsen. Anpassa hemsidan bättre till mobilen. Och fortsätt blanda reportage med tips. Det är några av de synpunkter som studenter lämnade när Vertex firade 55 år.

I december är det 55 år sedan första numret av Vertex gavs ut, vilket firades med öppet tårtkalas för studenter i Lindellhallen. I samband med detta kunde studenter ge synpunkter både på vad Vertex bör utveckla och vad studenttidningen ska skriva om. 46 studenter tog chansen att tycka till och samtliga synpunkter finns sammanställda i pdf:erna under artikeln.

Synpunkterna på vad Vertex bör utveckla är många och varierande, men något som återkommer i enkätsvaren är åsikter om webbtidningen och anpassningen till användning i mobilen. I övrigt tycker någon att Vertex är en bra tidning som tar upp relevanta ämnen, medan en annan vill se fler åsikter från studenterna, och ytterligare en annan seriösare undersökningar, ”statistiken bygger oftast på så få fall”.

På frågan om vad Vertex bör skriva om svarar en student: ”Mångsidigt, högt och lågt. Filmrecensioner, konserter, vetenskap, utbildning, mode, ”dagens outfit i Lindell osv.” En annan student ”uppskattar när ni skriver om vad som händer runt campus, det känns nära och aktuellt”. Bostadsfrågan, invandrarperspektiv, lärare, stress, kärlek och spartips är andra saker de svarande vill att Vertex ska skriva mer om.

Vertex redaktion tackar alla som tyckt till – nu ska vi fundera på vilka av synpunkterna som får prio ett vad gäller åtgärder. Bland de svarande har 6 vinnare lottats fram som får var sin biocheck. Vinnarna har meddelats.

Synpunkter på Vertex och tips om vad studenttidningen ska skriva om kan alla studenter förstås fortsätta att lämna när som helst, enklast genom mejla red (at) vertex.nu

Bertil Janson

• Enkätfråga 1: Vad bör Vertex utveckla, alla svar (pdf)
• Enkätfråga 2: Vad bör Vertex skriva om, alla svar (pdf)
• Enkäten: I original, som den delades ut (pdf)