På Handelshögskolans olika program börjar omkring 350 nya studenter i år. I dag mottogs de i Café Tornet av drygt hundra faddrar, utklädda till figurer från alla möjliga barnfilmer. Och stämningen, den var på topp!

Full fart i Café Tornet.

Golvet skakar, det viftas med flaggor, tjoas och applåderas. Samtidigt spelas Aviciis megahit “Levels”, och orden “I get a feeling” strömmar ur högtalarna på hög volym. Bakom räckena på våningsplanen i Café Tornet står över hundra faddrar, iklädda kostymer på teman som Teletubbies, Pippi Långstrump, Familjen Flinta, Byggare Bob, Pingu, Bananer i pyjamas och Justice League.
– Nu är det nära! ropar en av dem i en megafon.

När alla rookies från de olika programmen på Handelshögskolan äntligen kommer in i Café Tornet i Samhällsvetarhuset stiger ljudet av rop och applåder till en nivå som skulle få varenda ljudöra att lysa rött. Efter månader av förberedelser är det äntligen dags.
– Vi ska få dem att känna sig så jävla välkomna! säger Minna Åberg som är superfadder, en titel som passar bra in i gruppens tema: Justice League.

Rött och gult funkar alltid.

Faddrarna har satsat ordentligt på utklädnaden, och kommer att bära den konstant i fyra dagar. Idén till Justice League-temat kom från Filip Mattsson.
– Det var min favoritserie när jag var liten, och det finns många karaktärer så det blir grymt kul att klä ut sig. Jag är Flash, han är cool och snabbast av alla. Jag kan springa ner till Max och köpa en hamburgare och vara tillbaka på två sekunder, säger han.

Mathias Brenckert är också superfadder.
– Vi är fortfarande vänner med de som vi träffade under vår inspark. Vi vill skapa bra sammanhållning så att vi har kul tillsammans alla år, säger han.

I dag kommer de olika programmen, med totalt omkring 350 studenter, visas runt på campus. Sedan blir det välkomstfest hos de olika faddergrupperna och utgång. En del aktiviter under insparken kommer att vara gemensamma. Till exempel den traditionella Togafesten på Tvistevägen, när alla är utklädda till grekiska gudar.

Man kan aldrig ha för kul, tycker Philip Sjöberg (längst t.h.)

Många av äldrekursarna har varit faddrar tidigare. En av dem är Philip Sjöberg, som tillhör faddergruppen med Lucky Luke-tema. När han får frågan om han lärt sig något han tar med sig från tidigare mottagningar svarar han snabbt.
– Ja, att man aldrig kan ha för kul.

Text och foto:
Vendela Wikström