Studentkårernas medlemsavgifter, en utbildning med hög decibelnivå och Lucia på campus. Det är några av ingredienserna i årets sista Vertex.

Det finns tre studentkårer vid Umeå universitet. Sammantaget har de tre kårerna i höst drygt 8500 betalande medlemmar. Vertex har tittat igenom medlemssiffor och jämfört kårernas medlemsavgifter. Det skiljer en knapp hundring per termin mellan högsta och lägsta avgiften.

Vägen till att bli musiklärare går i Umeå via en utbildning där studenterna i hög grad är med och bestämmer upplägget. Vertex hälsade på en dag när studenterna på ämneslärarprogrammet med inriktning musik repade och hade körövningar.

I nya numret tar vi också pulsen på 35-årsjubilerande Medicinarspexet, kollar läget med en rutinerad Lucia, inför Umeå Studentkörs traditionsenliga lussande i Aula Nordica, och berättar mer om Vertex kommande förvandling till magasin nästa år.

Vertex nr 9-2017  delas ut i studentbostadsområdena i Umeå under veckan. Studenter som brukar få tidningen med Posten ska ha den senast fredag den 1 december. Samma dag eller tidigare kan du ta ett ex i Vertex tidningsställ på campus.

Bertil Janson