En bra utbildning är en trygghet i livet och alltid bra att ha inför framtiden. Det tycker 20-åriga Lisa Naudot, som snart börjar på programmet med flest antagna i Umeå i höst.

Totalt kommer att finns runt 22 600 registrerade studenter vid Umeå universitet i höst, vilket är några hundra fler än förra hösten. Drygt 7 000 av dessa är nya studenter i Umeå.

Lisa Naudot är en av de 145 personer som antagits för studier på juristprogrammet vid Umeå universitetet i höst. Sett till antalet antagna nybörjare är juristprogrammet störst i Umeå. Näst störst är läkarprogrammet, följt av civilekonomprogrammet. (Mer fakta om de största utbildningarna i faktatexten nedanför artikeln).

Juridiken är något som länge intresserat Lisa Naudot.
– Dessutom är juristprogrammet enligt mina mått en ”bra utbildning” som alltid kommer vara bra att ha med sig i livet. Utöver detta har jag också alltid drömt om att bli åklagare.
Förra hösten började hon läsa fastighetsmäklarutbildningen på Luleå tekniska universitet, men valde att hoppa av då hon underfund med att yrket inte passade henne.
Varför vill du plugga i Umeå?
– Jag är född och uppvuxen i Umeå och trivs väldigt bra i denna stad, därför valde jag att studera här.
Studentlivet i stan har hon också hyfsad koll på.
– Brännbollsyran anordnas varje år i maj och är en stor studenthändelse, Yran är för övrigt skitkul även om man inte studerar på universitetet.
Har du några förväntningar inför studietiden?
– Jag förväntar mig en välstrukturerad och lärorik utbildning som ger mig goda förutsättningar på arbetsmarknaden. Mina förhoppningar är att jag kommer ha en väldigt roligt under min studietid och finna vänner för livet.
Finns det något du är orolig eller nervös inför vad gäller studiestarten?
– Nej, inte direkt.
Har du fixat bostad i Umeå?
– Ja, jag bor i en bostadsrätt på Berghem med sambo.

Bertil Janson

Läs också: ”Jag grät på vägen till Umeå”