”Det kommer att bli ett händelserikt år”, säger en student i höstens första nummer av Vertex, som firar terminsstarten med en blandad studie-, kärleks- och valkompott.

I numret som kickar igång höstterminen på allvar visar 5 studentlivsguider (egentligen ett gäng rutinerade studenter som också är kompisar) på bra ingångar till studentlivet i Umeå – läsvärt för både nya och gamla studenter.

Sen är det förstås så att studier och långa utbildningar för människor samman – och inte sällan klickar det lite extra. Vertex har träffat med Amanda Jaregran och Andreas Hollmer, ett av paren på campus som från början ”bara” var kurskompisar.

Valet som kommer finns förstås också med, i form av en genomgång av hur partierna på lokal nivå i Umeå vill förbättra studentstaden. Politik på studentkårsnivå och de omvandlingar som planeras inom Umeå studentkår bevakas också.

Umeåstudenten som fick sjunga in en ”slaskversion” av en låt – som sedan nådde en miljonpublik – är bara en av en massa andra artiklar i nya Vertex, studenttidningen som nyligen nominerats till finalen i Publishingpriset 2018.

Vertex nr 4-2018 delas ut denna vecka och fredag den 7 september finns tidningen att hämta i tidningsställen på campus. Redan torsdag den 6 september finns de första exen att hämta vid Vertex bord på Välkomstmässan i Universum.

Bertil Janson