Studie efter studie larmar om att den psykiska ohälsan ökar bland studenter. Umeå studentkårs planerade kampanjvecka med temat mental ohälsa får nu ställas in på grund av Coronakrisen.

Umeå studentkår tar de oroande siffrorna på allvar. Arvid Eklund, studentombud på sektionerna Samsek och Juridiska föreningen inom Umeå studentkår, säger att kåren vill få grepp om den här trenden och dra sitt strå till stacken för att vända den.

– Folkhälsomyndigheten har tagit fram nya siffror som visar att studenter drabbas i högre utsträckning än människor i arbetslivet. Det är för att belysa det växande problemet som kåren nu ordnar den här kampanjen, säger han.

UPPDATERING IDAG: Den temavecka på campus om psykisk ohälsa som Umeå studentkår planerade att genomföra i början av april har flyttats fram på grund av nedstängningen av campus i samband med Coronakrisen. 
– Vår vilja och ambition är naturligtvis att genomföra temaveckan, men när och i vilka former står inte klart i dagsläget. Vår arbetsgrupp sammanträder på måndag, eventuellt har jag klarare besked därefter, säger Arvid Eklund.

Läs mer i Vertex nr 2-2020, som utkommer den 23 mars.

Läs även: ”Jag var rädd att folk skulle se att jag mådde dåligt”.

Text och foto:
Michelle Jerkku