Simon Wilhelmsson pluggar under våren i ett paradis på jorden, som han beskriver sin nya studieort, San Diego i USA. Det finns många fördelar med utlandsstudier, tycker han.

Simon Wilhelmsson, 21, har studerat civilekonomprogrammet med inriktning handel och logistik vid Umeå universitet. Under vårterminen pluggar han vid San Diego State University  i San Diego, USA, ett paradis på jorden som han själv beskriver det, eftersom det är fantastiskt vackert och det finns mycket att se.

I Umeå bodde Simon nära skolan, ensam i en etta, vilket var en stor kontrast jämfört med det stora huset han bor i nu. Huset ligger långt från universitetet, där han pluggar management- och finanskurser, och han bor med sex andra personer.
– Jag umgås mest med mina roomies, men träffar många som jag pluggar med och som följer med på olika resor och event som anordnas.

Intresset väcktes när en vän till Simon rekommenderade utlandsstudier i San Diego då han tidigare studerat där. Simon var medveten om att han ville studera kurser inom management och han valde mellan Asien och USA.
– USA var till slut ett bra alternativ eftersom jag skulle få många förmåner med kontakter där, tack vare min väns tips, förklarar Simon.

Simon stortrivs i San Diego och skulle gärna stanna några år. Han tycker att det finns många fördelar med utlandsstudier. Bland annat att studenter får en ökad förståelse för den globala världen och att man får se en annan kultur med ett annat språk.
– Jag träffar studenter från hela världen som sitter i samma båt och alla vill se nya saker tillsammans och utvecklas som individer.

Läs längre artikel om Simon och utlandsstudier
i Vertex nr 5-2015, som utkommer den 22 maj.

Greta Hansson Vikström

Användbara länkar för dig som är
intresserad av utlandsplugg:
• http://www.umu.se/utbildning/att-studera/utlandsstudier/
• http://www.student.umu.se/under-studietiden/studera-utomlands
• https://www.facebook.com/
UmeaUniversityStudiesAbroad