Temat för årets upplaga av arbetsmarknadsmässan Uniaden är ”Make Your Own Future”. Gästföreläsaren Gina Dirawi vet en hel del om att våga bojkotta de förväntade vägvalen.

Taymaz Tahmasebi Aria är projektledare för Uniaden 2017.

Den 31 januari är det dags för Uniaden igen. Tanken med årets tema, ”Make Your Own Future”, är att det är individen som själv bestämmer över sin egen framtid. Idag finns det flera karriärvägar och profiler i samhället som utvecklat nya positioner, roller och sysselsättningar.
– Då vägvalen, yrkesrollerna och profiler i dagens samhälle blivit fler så vill vi inspirera och informera våra studenter om att de har makten att bestämma över sin egen framtid. Det hoppas vi att årets tema ska inspirera till, säger Taymaz Tahmasebi Aria, projektledare för Uniaden 2017.

Och är det någon som gått sina egna vägar så är det gästföreläsaren Gina Dirawi. I en intervju med Dagens Nyheter berättar hon bland annat om hur hon stått emot pressen att gå de givna vägarna.
– Jag kommer från en familj där man pluggar, sedan gifter man sig – och sedan skaffar man barn. Punkt. Det är så jag alltid har fått höra att man ska leva, och jag har alltid tänkt ”NEJ!” Jag hatade att vara tjej när jag var liten, och kände mig som världens sämsta kvinna. Jag har bojkottat de där grejerna och känner så mycket igen mig i att inte vilja vara fast i ett liv och en roll som man inte passar in i.
Gina Dirawi föreläser i Aula Nordica kl. 12.00.

Läs mer i bilagan Arbetsliv i Vertex nr 1-2017.

Anders Samuelsson