Tor Troeng rör sig gärna både på campus i Umeå och i MMA-oktagonen. Vertex har träffat honom i träningslokalen, där han laddar för en ny viktig match.

När Vertex träffar Tor Troeng – som också jobbar som projektassistent på institutionen för matematik och matematisk statistik vid Umeå universitet – i Renyis träningslokal förbereder han sig för ett cirkelträningspass.

HAN BEFINNER SIG I DEN tyngsta träningsfasen innan matchen som väntar i Texas den 15 mars. Detta i MMA-sportens finrum, nämligen UFC, Ultimate Fighting Championship.
– Ju närmare matchen man kommer desto mer kan man toppa specifika detaljer, men nu är det hög träningsfrekvens med många pass och mycket av allt.

DEN VÄNTANDE MOTSTÄNDAREN, Bubba McDaniel, är inte helt obekant. De medverkade båda i UFC:s egen realityserie The ultimate fighter, säsong 17, förra året.
– Jag vet hur han ser ut, men jag har aldrig tränat med honom. Jag har kollat på hans matcher och vet det jag behöver veta om honom. Framför allt är han south­paw, vilket innebär att han går med höger hand och fot först, så det kräver lite speciell sparring. På just den biten har jag faktiskt bäst sparring här i Umeå och kommer träna här mer än jag brukar.

UPPDATERING: Tor Troeng har skadat axeln under träning och måste ställa in matchen  mot Bubba McDaniel i Ultimate Fighting Championship, som var planerad till den 15 mars. ”Injured my shoulder in training. First fight in my life I have to cancel, hate to disappoint all the fans, @ufc and of course @bubbathemenace”, skriver Troeng på twitter.

TEXT OCH FOTO:
ANDERS SAMUELSSON