Torsdag den 5 september är det dags för höstens välkomstmässa. Här möter ett hundratal utställare – inklusive Vertex – Umeås nya och gamla studenter.

Intresseföreningar, idrottsföreningar, studentföreningar, pubar, klubbar och andra aktörer från universitet, kommun, närings- och förenings­liv ställer ut på mässan i Universum för att visa sina verksamheter och studenter, nya som rutinerade. Kultur på campus kommer också att ha ett arrangemang under lunchen.

EN AV DE MER RUTINERADE  utställarna på välkomstmässan är iksu, Idrottsklubben studenterna Umeå. Ola Viklund, säljare på IKSU, säger att de i stort sett medverkat varje år.
– Det är ett jättebra arrangemang och jag tycker det är bra att det är så stort varje år. Det är många som vill vara med och det lockar fler besökare. Alla människors liv börjar på något sätt om på nytt efter sommaren, och även hos studenterna är det mycket som är nytt: litteratur, CSN, scheman, boende och så vidare. I detta vill vi vara en del av det nya livet.
Vad är viktigast för er som utställare under mässan?
– Att få komma i kontakt med så många som möjligt, både redan befintliga medlemmar och de som funderar på ett medlemskap. Både bland studenter och personal.

VERTEX FINNS OCKSÅ MED på mässan. Vid Vertex bord kan du prata med redaktionen, tipsa om saker att skriva om, anmäla intresse att frilansa, fråga vad du vill – och lägga vantarna på någon av de 100 förlagsnya böcker som delas ut under dagen.

ANDERS SAMUELSSON