Dennis Dudenhöfer får årets upplaga av NTK:s pris för hedervärda insatser. Han får det för sina insatser på Kårhuset Origo – som enligt motiveringen inte skulle vara detsamma utan honom. 

Varje år delar Umeå naturvetar- och teknologkår ut NTK:s pris för hedervärda insatser. Det går till en person inom kåren som gjort det där lilla extra. Dennis Dudenhöfer, som studerar till byggingenjör, har bara ett år kvar av den treåriga utbildningen och studierna tar en stor del av hans tid. Men det stoppade honom inte från att börja leta efter andra sysselsättningar strax efter att han börjat sin utbildning.
– Jag ville inte ha ett extrajobb, för det är svårt att rätta sig efter ännu ett schema. Därför passade Origo ganska perfekt. Här kan jag jobba när jag kan och vill. Men samtidigt får jag lära mig massa saker och socialisera mig med människor.

Listan på Dennis olika arbetsuppgifter kan göras lång. Utöver det vanliga arbetet på ett kårhus såsom att stå i baren, köket och disken är han även chef över ett av barlagen samt kvällschef. De kvällarna ansvarar han för att alla gäster ska må bra och att de följer reglerna. Det är den uppgiften han tycker är roligast, även om det ibland kan vara jobbigt att vara ledare.
– Det är inte alltid så lätt att vara chef. Ibland måste man vara lite dryg och jag är inte den mest auktoritära personen, men det är ändå kul.

Priset delas ut under NTK:s Årshögtid på Origo den 12 maj. Det är Dennis engagemang och trevliga bemötande som gjort att han, enligt NTK:s motivering ”står ut från resterande ideell personal”. Där går även att läsa att ”utan Dennis positivitet och engagemang skulle Origo inte vara detsamma”, men själv är han för blygsam för att hålla med om något sådant.
– Jag vet fortfarande inte riktigt varför jag ska få priset, men det är väldigt kul. Jag blev förvånad, jag visste inte ens att jag var nominerad.

Även om Dennis påpekar att det inte alltid är så kul att torka golv klockan två på natten så trivs han med sina arbetsuppgifter på kårhuset. Han tycker definitivt att man som student bör satsa på att jobba ideellt under studietiden.
– Jag pluggar till byggingenjör, men jag tror jag kan ha nytta av mina erfarenheter härifrån ändå. Även om jag antagligen aldrig kommer jobba i en bar igen så vill jag ha ett praktiskt jobb. Jag ser inte min framtid på ett kontor.

Text och foto:
Jessica Ehrby