Anton Christiansen och Samuel Palm som båda pluggar högskoleingenjörsprogrammet i maskinteknik körde ett spex för att försöka få extra poäng.

Dammplasket blev i vanlig ordning en blöt kamp om vilket program som lyckats skapa finaste och snabbaste flotten. Matchen blev jämn…

Jonas “Billy” Bergmansson är ordförande i Superfesteriet, som tillsammans med NTK:s kårstyrelse arrangerar Dammplasket, den klassiska dagen i samband med mottagningen där olika program under NTK, Umeå naturvetar- och teknologkår, får tävla mot varandra i olika aktiviteter.

Tävlingarna innefattar allt ifrån olika stationstmoment till att programmen bygger flottar som en jury poängsätter efter utseende. Flottarna får studenterna senare använda sig av i en blöt kamp över dammen, där fyra program tar sig till final.
– Det gäller att kunna bygga en snygg flotte och så gäller det att flotten är snabb också om man vill ta hem alltihop och vinna vandringspriset, säger Jonas Bergmansson.

De tre senaste åren har vandringspriset tillhört civilingenjörsprogrammet i energiteknik, men i år vandrade pokalen vidare till Arkitekt/Industridesign, arkitektprogrammets och programmet och industridesigns gemensamma lag.

Text och foto:
Angelica Säfvenberg