Umeålaget ”Fuktig luft” slutade på femte plats i Teknik-SM efter helgens finalomgång i Stockholm. Nu siktar de på revansch.

Daniel Agrell, Fredrik Sahl och Gustav Häggström, som alla läser civilingengörsprogrammet i Energiteknik i Umeå, kvalificerade sig till semifinalen i Teknik-SM under kvaltävlingen i Umeå i oktober.

FÖRSTA DAGEN i semifinalrundan är Daniel Agrell inte helt nöjd med.
– Hade vi planerat lite annorlunda så tror vi att vi tagit oss till finalen. Vi var riktigt grymma andra dagen. Men vinnarna från Lund var klart överlägsna och helt rätt vinnare.

TÄVLINGARNA VAR utmanande och engagerande, tycker Daniel Agrell, och de åtta lagen i semifinalen fick arbeta under hård tidspress. Ett av de moment umeålaget gillade bäst var det ”case” som de fick förbereda innan tävlingen, med ett verkligt problem som skulle lösas.
De är redan sugna på att ställa upp en gång till i Teknik-SM.
– Nästa gång är vi ute efter en revansch!

DANIEL HOPPAS OCKSÅ att fler lag från Umeå vågar ställa upp nästa år.
– Det är verkligen en jättekul tävling och man uppleva mycket och träffa massor av intressanta personer kring tävlingen, säger Daniel Agrell.

VINNARE I ÅRETS upplaga av Teknik-SM blev ett lag från Lunds universitet. Förstapriset är är en vandringspokal och en resa till Tanzania, där segrarna får jobba med att utveckla vattentankar tillsammans med Ingenjörer utan gränser.

BERTIL JANSON
FOTO: ELIAS AGRELL