Det blev CS-sektionen som i lördags drog det längsta strået i Sektionskampen, ett inslag i Umeå naturvetar- och teknologkårs femtonårsjubileum. Detta efter flera timmars kamp ute i den gassande solen.

Åtta av NTK:s sektioner stred i sommarvärmen när den första upplagan av Sektionskampen skulle avgöras på Campusängarna. Det var Kemi, CS, Design, F, FOT, Helix och Smihsk som ställde upp i år.

Bland grenarna fanns bland annat tärningsspel, kortspel och lagspel i schack, där varje lagmedlem i tur och ordning fick göra ett drag. Osannolikt nog blev en av matcherna avgjord på inte fler än fyra(!) drag, medan andra varade i en kvart.

Bland de mer fysiska grenarna var hinderbanan där en deltagare i varje lag med hjälp av ett plaströr skulle förflytta så mycket vatten som möjligt under fem minuter. Ivrigt påhejade och påknuffade av sina lagkamrater fick deltagarna svettas rejält i den 23-gradiga värmen.

Sektionskampen är en del i det tio dagar långa firandet av att kåren fyller femton år. Från NTK:s sida hoppas man dock att just Sektionskampen ska bli ett återkommande event under lång tid framöver. Enda smolket i bägaren var att den planerade sittningen i anslutning till Sektionskampen fick ställas in.

– Det var får få anmälda för att vi skulle kunna ordna något, säger Erik Sjödin.

Vinnare i denna den första Sektionskampen blev CS-sektionen som slog F-sektionen i finalen. CS-sektionen kan därmed titulera sig som bäst i problemlösning under ett år framöver.

– Det var en riktigt jämn och rafflande final där båda lagen var framme vid sista stationen samtidigt, säger Erik Sjödin.