Campusbokhandeln återkommer till Umeå och öppnar den 3 december en ny butik i Universumhuset.

Campusbokhandeln.se är en kedja som säljer ny och begagnad kurslitteratur på nätet och i butik. Ett tiotal butiker i finns i svenska studentstäder och mellan 2010 och 2016 hade Campusbokhandeln även en butik i Umeå, då med lokal i Samhällsvetarhusets källarplan.
Varför las butiken ned den gången?
– Vi tog ett strategiskt beslut att sluta driva franchisebutiker för att kunna garantera samma standard i hela kedjan. Innehavarna av butiken i Umeå valde tyvärr att driva vidare i egen regi istället för att sälja, säger Nils Salomonsson, operativ chef på Campusbokhandeln.

Lagerbooks, som övertog lokalen i Samhällsvetarhuset, har sedan en tid varit stängt på grund av sjukdom. Om stängningen är permanent är i nuläget oklart. Vertex har sökt butiksansvariga.

Avgörande för Campusbokhandelns återkomst till Umeå är att man anser sig ha hittat en bra lokal för verksamheten. Den ligger i Universum, granne med Sjöbergs Frisörer, till höger om trappan upp till övervåningen. 
– Lokalen är inte jättestor, men fullt tillräckligt för att vi ska kunna hålla aktuella titlar i lager och etablera Campusbokhandeln som ett bra alternativ på Umeå universitet. Utöver det har vi nio andra butiker i landet och ett centrallager som tillsammans rymmer väldigt mycket böcker. Vid sidan av böcker kommer vi ha ett utbud av kontorsmaterial.  
Nåt du hoppas på inför öppnandet den 3 december?  
– Vi hoppas att många studenter i Umeå tittar in och ännu hellre lämnar in sina böcker till försäljning i december så att vi har en chans att sälja dem i terminsstarten när större delen av böckerna säljs, säger Nils Salomonsson.

Bertil Janson