Många lockades till Välkomstmässan för nya studenter i Lindellhallen. – Ett bra sätt att ta del av utbudet på campus och i stan, säger socionomstudenten Joy Bergh.

Ny termin innebär som vanligt att nya studenter intar Umeå universitet. Under torsdagen välkomnas nya och gamla studenter med en mässa i Lindellhallen och omkringliggande korridorer. Totalt var ett 50-tal utställare anmälda och allt från fackförbund, företag och föreningar fanns bland de anmälda.

Joy Bergh som började plugga socionomprogrammet i höstas passade på att kika in utbudet under rasten på hennes föreläsning.
– Det är ett bra sätt att ta del av vad campus och stan har att erbjuda.

Linda Östman som läser sociologi i Umeå sedan höstterminen tycker även hon att det är bra med en välkomstmässa men tycker samtidigt att information till studenterna kan bli bättre.
– När jag flyttade upp till Umeå från Härnösand i höstas så visste jag inte om den besvärliga bostadssituationen i stan. Det hade underlättat om blivande studenter i ett tidigare skede fått information om detta så att vi kunde förbereda oss bättre, säger Linda Östman.

 Mässan pågår fram till kl. 15.00. Arrangör för välkomstmässan är Umeå studentkår.

Text och foto:
Erik Hillbom