Hanteringen av Kårhusets ansökan om tillstånd att servera alkohol har blivit försenad. I väntan på beslut söker nu Kårhuset tillfälligt serveringstillstånd.

Karhuset_kvadrDet är Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Umeå som hanterar ansökningar om serveringstillstånd. Kårhuset – Umeå studentkårs nya Kårhus i Coronas förra lokaler – ansökte tidigare i höst och väntade beslut i början av december. Men handläggningen har dragit ut på tiden och ett beslut väntas först vid nämndens nästa sammanträde, som hålls den 23 januari.

I VÄNTAN PÅ DET kommer Kårhuset att ansöka om tillfälligt serveringstillstånd för tre tillfällen, enligt kårhuschefen Fredrik Gustafsson. Den 13 december och den 14 december har två slutna sällskap bokat Kårhuset och förhoppningen är att baren då ska kunna hållas öppen. Kårhuset är de kvällarna endast öppet för de slutna sällskapen – första kvällen en sektionsförening, andra kvällen Umeå studentkårs julsittning.

FÖR DEN 17 JANUARI ska Kårhuset också ansöka om tillfälligt serveringstillstånd. Exakt hur den kvällen ska se ut – om det blir en officiell premiär för Kårhusets nattklubb eller ett mindre arrangemang eller något annat – fattas det beslut om under Kårhusbolagets styrelsesammanträde senare idag torsdag, säger Fredrik Gustafsson.

Artikeln ska uppdateras.