Bättre koll på minnet, ekonomin och universitetet som sunkig ankdamm och kunskapsparadis. Det får du genom att kolla in Vertex nr 7-2016.

Vertex nr 7-2016.
Vertex nr 7-2016.

I nya numret intervjuas minnesforskaren Lars Nyberg, professor i psykologi och neurovetenskap, som ger ett knippe enkla och handfasta till studenter och andra som vill förbättra minnesförmågan.

Att studenters ekonomi kan vara tajt är ingen nyhet. Sveriges förenade studentkårer har ett radikalt förslag för förbättra förutsättningarna för alla att börja plugga och Vertex undersöker hur umeåstudenter hanterar plånboksfrågan.

I detta nummer har det blivit dags att undersöka hur universitetsvärlden gestaltas i ett antal romaner, bland annat en med skarpt fokus på Umeå universitet. Elak satir och stark kärlek till kunskapen är två sätt att tackla ämnet.

Campus som soptipp, hästar som fritidssyssla och livet som studerande småbarnsförälder är några av de andra ämnena i Vertex nr 7-2016, som nu börjat distribueras.

Nya numret finns nu att hämta i Vertex tidningsställ på campus (se lista nedan). Under helgen delas tidningen ut i studentbostadsområdena i Umeå och studenter som bor på annat håll ska få tidningen med Posten senast tisdag 4 oktober.

Bertil Janson