Flera hundra studenter samlades i Ljusgårdens tre våningar  när kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) intog scenen i Lärarhuset.

Fullsatt i Ljusgården.

Under rubriken ”Umeå universitet möter”, bjuds framstående politiker under våren in till samtal på universitet och först ut var kultur- och demokratiministern för att prata om demokrati och MeToo.
– Tanken med de här samtalen är att fokusera på demokratin. Det är valår i år och vi känner väl många en ganska stark oro över vad som händer med vår demokrati, inledde Malin Rönnblom, statsvetare, som tillsammans med journalisten Sverker Olofsson fungerade som moderatorer.

Samtalet fokuserade på de olika utmaningar och hot mot demokratin som finns i nuläget, för att sedan gå in på MeToo-uppropen.
– Det som förhoppningsvis kommer att skrivas historia om är ju inte det som hände hösten 2017, utan det som kommer att hända framöver, sade Alice Bah Kuhnke (MP).

Panelen.

Hela samtalet finns att se på universitets hemsida, för de som i efterhand vill ta del av diskussionen. Med i panelsamtalet deltog även Sara Edenheim, UCGS, Katrin Holmqvist-Sten, Konsthögskolan och Katarina Pierre, Bildmuseet.

Den 27 mars kommer Moderaternas partiledare Ulf Kristersson till universitet som nästa gäst i serien. Panelsamtalet hålls kl. 17–18:30 och är öppet för alla. Plats är ännu inte bestämd.