När 100 nya och gamla studenter får säga sitt om bostadssituationen i Umeå blir det samlade betyget är inte godkänt. I nya numret av Vertex berättar vi också om campusstudenten som sticker ut.

Vertex har i en enkätundersökning frågat 100 nya och gamla umeåstudenter vad de tycker om studentbostadssituationen i stan. Detta mot bakgrund av det milda kaoset på bostadsfronten under terminsstarten, som tvingat nya studenter att bo i Vännäs, Nordmaling och så långt bort som Örnsköldsvik.

I NYA NUMRET AV VERTEX berättar vi om resultatet från enkäten. Studenternas betyg på bostadssituationen blir överlag lågt. Nya studenter är, kanske inte helt överraskande, särskilt missnöjda.

KOST- OCH HÄLSOTIPS MED studentekonomisk profil, ett porträtt på en av läkarstudenterna som arrangerar AIDS-loppet och ett snack med campusstudenten som sticker ut – för att hon är ”gammal” (över 50 år) – är andra inslag i tidningen. Plus, som vanligt, en hel massa annat.

VERTEX NR 7-2012 DELAS UT på studentbostadsområdena i Umeå under helgen. Studenter som inte bor där får tidningen med Posten i början av nästa vecka. Då, eventuellt redan imorgon fredag, ligger också tusentals ex färdiga för avhämtning i Vertex tidningsställ på campus.

TIDNINGSSTÄLLEN FINNS HÄR: UB:s foajé, MIT-huset (fiket), Naturvetarhuset, KBC-fiket, Beteendevetarhuset (fiket), Humanisthuset (fiket), Samhällsvetarhuset (vid Café Tornet), Universum (entréhallen), Origo, Nus (Café 9:an), Konsthögskolan och Nationernas Hus.