Äntligen är den på gång, nya Vertex i magasinformat! Packad med läsvärt innehåll förstås, där humor är en av ingredienserna, framtidstro en annan.

Första numret av Vertex 2018 innebär premiär för studenttidningen i magasinformat. Lite minde än A4, tryckt på fint papper som är extremt miljövänligt – alltså 100 procent återvunnet vad gäller allt förutom omslagssidorna.

I premiärnumret kan du bland annat läsa om Line Marie Veng-Taasti, internationell student som vunnit Vertex ”Roligast vinner”-tävling med sin topp 5-lista om de överraskningar som väntar internationella studenter i Umeå.

På nyhetsfronten noteras ett kårsamarbete med höstens skräckobjekt för många, nämligen fastighetsbolaget Heimstaden, som köpt en del av AB Bostadens lägenhetsbestånd.

Tips om de klantiga misstag du bör undvika som student ingår också i mixen, liksom temasidorna Arbetsliv, där vi intervjuar dels studenter som flyttat till Stockholm i jakten på jobb efter studierna, dels studenter som hittat jobben här i studentstaden Umeå. En liten förhandstitt på arbetsmarknadsdagen Uniaden blir det också.

Vertex nr 1-2018 delas ut på studentbostadsområdena i Umeå i slutet av januari och studenter som är kårmedlemmar och bor på andra adresser ska ha den i brevlådan den 30  januari. Samma dag finns nya numret i Vertex tidningsställ på campus.

Tisdag den 30 januari vid lunchtid blir det också release för nya numret i Lindellhallen, där studenter bland annat kan vinna biocheckar, detta pågår kl 11–14. Nånting gott kommer det också att bjudas på! 

Bertil Janson