Elaka virusangrepp, komplicerade studentbekymmer och struliga tentaregler. Det är några av de tyngre inslagen i det kommande numret av Vertex. Men några ljuspunkter finns också.

etta_nr2_2013Den här vintern härjar sjukorna vilt på campus och i resten av staden. I Vertex nr 2/2013, som utkommer snart, kollar vi sjukläget och pratar med en expert på smittspridning. Ja, han fokuserar förstås främst på att hindra den.

STUDENTBEKYMMER FINNS väl överallt, men tar särskilt konkret form i de studentfall kårerna i Umeå arbetar med. Där handlar det om studenter som känt sig orättvist behandlade och därför vill ha hjälp. Under våren ska en ny skrivelse som sammanfattar problemen lämnas in till universitetsstyrelsen.
Vi checkar också läget efter införandet av de nya reglerna vid salsskrivningar – som orsakat en hel del strul.

VAD GÄLLER GLADARE nyheter kan man till exempel nämna killen som bestämde sig för att fixa en SM-tävling till Umeå – det blir nästa vinter – och tjejen som startade en mångspråkig pubhappening i Umeå. Plus robotbygge, en mästerlig roman och mycket annat.

VERTEX NR. 2/2013 delas ut på studentbostadsområdena i Umeå i slutet av veckan. Studenter som inte bor där får tidningen med Posten den 26 februari. I samma veva – eller strax innan – finns också tusentals ex att hämta i Vertex tidningsställ på campus.